Information om Cookies

Senast uppdaterad 23 November, 2023
1. Inledning

Denna webbplats ägs och drivs av:

Nordic Legal Entity Identifier AB (NordLEI)
Organisationsnummer: 556708–1699
Adress: Kungsgatan 56, 111 22 Stockholm
E-post: privacy@nordlei.org

På vår webbplats använder vi, eller en utsedd tjänsteleverantör, cookies och pixlar för att samla information om dig. Genom dessa samlar vi in uppgifter om exempelvis din webbläsartyp och version, ditt operativsystem, språkinställningar, inloggningsinformation, din IP-adress, den fysiska plats varifrån du besöker denna webbplats, datum och klockslag för besöket, uppgift om webbplats från vilken du landat på vår webbplats samt uppgift om webbplatser du besöker från vår webbplats.

Vi använder cookies i huvudsak för att ge dig en smidig besöksupplevelse, men även för att mäta statistik och generera underlag i syfte att förbättra webbplatsen.

När du besöker vår webbplats ber vi om ditt samtycke för installationen av cookies. Ditt samtycke gäller för följande domäner och sub-domäner:

https://www.nordlei.org/index
https://da.nordlei.org/index
https://no.nordlei.org/index
https://fi.nordlei.org/index
https://is.nordlei.org/index
https://sv.nordlei.org/index

2. VAd är en cookie

En cookie är en liten textfil som vid uppkoppling mot en webbplats sparas på och, vid senare besök, hämtas från besökarens dator eller datorliknande enheter t.ex. mobiltelefoner. Cookien sparas i anslutning till de filer som används av datorns webbläsare eller motsvarande program och syftar till att förbättra användbarheten på vår webbplats. När du besöker vår webbplats måste du först avgöra om du vill acceptera cookies eller inte. Du kan välja att endast acceptera de cookies som är nödvändiga eller samtliga. I detta avsnitt redovisas vilka cookies vi vill använda oss av.

Cookies kan vara förstapartscookies, placerade i din enhet av vår webbplats, eller tredjepartscookies, vilka placeras i din enhet av en annan aktör genom vår webbplats. Om du har lämnat samtycke tillåter vi tredjeparter att placera sina cookies på dina enheter. Dock kan vi varken kontrollera den information som ges av cookien eller få tillgång till den data som behandlas med anledning därav. Den informationen är helt kontrollerad av tredjeparten och deras respektive integritetspolicy. Du informeras om att din data genom vissa tredjepartscookies kan bli behandlad i länder utanför EU/EES, vilka möjligen inte säkerställer samma nivå av dataskydd.

De flesta webbläsare har som standardinställning att acceptera cookies. Vanligtvis kan du ställa in din webbläsare så att cookies är inaktiverade eller så att du meddelas om cookies skickas. Hjälpfunktionen i de flesta webbläsare innehåller instruktioner om hur du ställer in webbläsaren så att du aviseras innan cookies accepteras eller hur du inaktiverar cookies helt och hållet. Observera att vår webbplats inte fungerar korrekt om du inaktiverar cookies.

Om du vill radera cookies som är sparade på din dator kan du hitta vägledning för hur du ska gå till väga på respektive webbläsares supportsidor.

3. Vilka cookies använder NordLEI?

På vår webbplats ber vi om ditt tillstånd att använda följande cookies:

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies låter dig använda webbplatsen genom att aktivera grundläggande funktioner, såsom sidnavigering och åtkomst till säkra områden på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa cookies.

Tjänst Cookie Genererad av Syfte Lagringstid Delning
NordLEI nordlei NordLEI Denna cookie används för att spara data under ett besök och möjliggör användningen av vår webbplats, t.ex. för att du ska kunna logga in och fortsätta i inloggat läge under besöket.Informationen sparas enbart under besöket; 1 session (30 minuter). Nej
Zendesk Se aktuella cookies Zendesk/Cloudflare Dessa cookies används bl.a. för att möjliggöra tillhandahållandet av chattfunktionen vid besök av flera sidor på vår webbplats, urskiljande av användare som delar IP-adress, generering av unika sessions-ID, spara dina inställningar, möjliggöra tvåfaktorautentiserings-funktioner och enhetsspårning samt statistiska ändamål. Informationen sparas enligt de tidsfrister som framgår vid respektive cookie. Ja, utanför EU/EEA
Cookie-inställningar Td:_zlcmid Klaro Denna pixel respektive cookie används för att spara ditt val av cookies på vår webbplats och medför att du inte behöver göra samma val flera gånger. 4 månader Nej
Prestanda/Riktade cookies

Dessa cookies tillåter oss att räkna besök och trafikkällor så att vi kan mäta och förbättra prestandan på vår webbplats. De hjälper oss att veta vilka sidor som är mest och minst populära och se hur besökare flyttar runt på webbplatsen. All information som dessa cookies samlar är aggregerade och därför anonyma. IP-adresser anonymiseras före aggregering. Om du inte tillåter dessa cookies vet vi inte när du har besökt vår webbplats.

Tjänst Cookie Genererad av Syfte Lagringstid Delning
Google Analytics _Ga Google Tag Manager Denna cookie används för att urskilja unika användare och deras sessioner på webbplatsen samt spåra antal sidvisningar. Datan anonymiseras och används för statistiska ändamål. 2 år Ja, USA
Google Analytics _Ga_# Google Tag Manager Denna cookie samlar data om hur många gånger du besökt vår webbplats, samt datumet för ditt första och ditt senaste besök. 2 år Ja, USA
Google Analytics _gid Google Tag Manager Denna cookie placeras hos dig av Google Analytics. Kakan samlar in data på hur besökaren använder webbplatsen. Data som samlas in är antal besökare, hur våra besökare hittat oss och vilka sidor på webbplatsen som besökts. Datan anonymiseras och används för statistiska ändamål. 24 timmar Ja, USA
Google Analytics _Gat Google Tag Manager Denna cookie är en tredjepartscookie som används för att begränsa förfrågningsfrekvensen. 24 timmar Ja, USA
Google Analytics _gcl_au Google Tag Manager Denna cookie används för att testa effekten av marknadsföring via hemsidan. 3 månader Ja, USA
Google Analytics Ads/ga-audiences Google Tag Manager Denna pixel meddelar vår webbplats om du har för avsikt att avsluta ditt besök och möjliggör för webbplatsen att aktivera pop-ups i syfte att förmå dig stanna kvar. Informationen sparas enbart under besöket. Ja, USA
4. Behandling av personuppgifter

Viss information som samlas in genom våra cookies kan anses utgöra personuppgifter. För mer information om hur vi behandlar dina personuppgifter, vänligen se vår integritetspolicy.

NordLEI är personuppgiftsansvarig för den behandling av personuppgifter som sker via de cookies som inte är tredjepartscookies, enligt vad som redovisats ovan. Det innebär att vi ansvarar för att personuppgifterna behandlas korrekt och i enlighet med gällande dataskyddslagstiftning.

5. Om du har frågor

Om du har synpunkter eller frågor som rör vår cookieinformation eller behandling av personuppgifter är du välkommen att kontakta oss på privacy@nordlei.org eller postadressen angiven högst upp i informationen.

6. Ändringar i denna information

Denna information kan komma att uppdateras och eventuella ändringar kommer att publiceras på webbplatsen. Därför rekommenderar vi att du regelbundet läser igenom denna information för att säkerställa att du är medveten om eventuella uppdateringar.